AURALiC presenteert ALTAIR G1 Digital Audio Streamer

AURALiC ALTAIR G1

Breda, 14 Mei 2019 Tijdens de High-End in München heeft AURALiC een nieuwe loot aan de stam van de veelgeprezen G1-serie onthuld. Hiermee bevestigt het merk haar uitstekende reputatie in het ontwikkelen van bijzondere digitale bronnen. De vernieuwde en verbeterde ALTAIR G1 draadloze streamer is, net zoals zijn voorganger, in staat tot uitzonderlijke audiofiele prestaties. 

De ALTAIR G1 is de ideale digitale hub voor iedere hifi-installatie. De software en hardware- functies zijn vergelijkbaar met die van de originele ALTAIR; hij kan dienen als voorversterker, als Digitaal-naar-Analoog Converter, als streamer, of als een all-in-one digitale muziekbron. De ALTAIR G1 maakt gebruik van het inmiddels bekende AURALiC G1-chassis, en heeft een 4 inch kleurendisplay en kan codes van iedere afstandsbediening aanleren via de Smart-IR leerfunctie.

De ALTAIR G1 is, ten opzichte van de originele ALTAIR, op een fiks aantal punten verbeterd en heeft daarnaast een aantal innovaties van de G1- en G2-series overgenomen. Zo beschikt hij nu over een ESS 9038Q2M DAC-chip, waardoor het geluid gedetailleerder en verfijnder is dan ooit tevoren. Om optimaal gebruik te maken van deze klankmatige verbetering moest ook het analoge circuit verbeterd worden met nieuwe onderdelen en een sterk gewijzigde layout.

Ten slotte is ook het processor-platform van de eerste generatie Tesla-processor naar de tweede generatie Tesla (G2) processor opgewaardeerd, waardoor er nu maar liefst 2GB systeemgeheugen beschikbaar is.

De mogelijkheid om als optie een harde schijf in te (laten) bouwen is gebleven, waardoor ook grote muziekcollecties in haast alle denkbare bestandsformaten en resoluties lokaal opslagen kunnen worden.

De ALTAIR G1 kan ook als Roon Endpoint ingezet worden en muziek afspelen via muziekdiensten zoals Tidal, Qobuz en Spotify Connect. Hij kan ook via Bluetooth, AirPlay en Songcast benaderd worden.


Prijs en leverbaarheid:

De ALTAIR G1 heeft een adviesprijs van €2.199 en is vanaf Juli/Augustus 2019 verkrijgbaar bij de geautoriseerde AURALiC dealer.